Results »

Bogshie på sängen <3

Det gulligaste som finns är att vakna på morgonen och se detta!


Jag kallar Tusse för Bogshie ibland. Eller Fyra Kilo Fluff, men jag är inte säker på om han väger så mycket...

En übersöt kissemiss som under natten har valt att stanna i min säng vid mitt huvud och mysa <3 Jag har inte ens hjärta att dra upp rullgardinen, jag låter honom sova. Inte heller lyssnar jag på metal, allt för Tusses sömn^^ Han har varit så aktiv de senaste två dagarna, typ inte sovit alls, så nu kommer han nog sova hela dagen! SÅÅ GULLIG! *3*

OMG

Jag har nyss kommit på hur jag kan förbättra anatomin när jag tecknar! Eller tja, för mig kom jag på det, men andra gör det redan, heeeh.

Lyssna (läs)! Som jag ritar nu skissar jag först upp kroppen som kuber/rektanglar, dvs en fyrkantig bröstkorg, sedan en cirkel som mage och sedan en kub som höft. Lederna gör jag som kulledsdockor, svårt att förklara. Men jag har alltid haft problem just med höfterna, de var svåra att få till med den där jävla kuben som de alltid började som.


Se, fucking kuber! Ehe, jag har fortfarande inte laddat upp min mangaserie... Här är en sida från den i alla fall, i skiss-stadiet.

Men nu, när jag satt och skissade och kollde upp hur man ritade fågelperspektiv i en av mina tecknarböcker så såg jag att skiss-stadierna i den boken såg annorlunda ut från min. Det är rundade hörn, där höften och bröstkorgen har varsit runt hörn som sedan går över varandra! 

Jag provade att skissa upp så, och damn det var så mycket lättare! Det ser även snyggare ut i skiss-statidet, och jag som brukar gnälla för mig själv om att skisserna ser så fula ut när jag tecknar XD

Tillåt mig att ge ett exempel som jag nyss gjorde.



Ser ni hur t. ex övre låret och nedre låret tillsammans bildar knäet? c': Skissen här tog mig bara en minut, började med huvudet i kvadraten som ska bli en egen bild sen.

Jag vet att typ alla tecknare gör såhär, men jag har inte gjort det tidigare så därför måste jag visa att jag fick ett litet genombrott idag! 

Så tips till alla som gillar att teckna- när ni gör djur, människor, whatever, gör skelettet utan avrundade 'rör', tänk er lederna på en kulledsdocka! På bilden ser ni att jag har små cirklar där varje lår börjar, det är för att se just ungefär hur de ska gå och om det ser naturligt ut!


Bild från LUTS. Me gusta BJDs <3

Haha, bara lilla jag som gör noob-framsteg, men jag är så lycklig för det XD Jag borde sova snart, eller hur? Nej, det vill jag inte.

Äntligen!

Idag köpte jag äntligen papper som funkar till promarkers! :'D

Men det var dyrt. För fan alltså, 99:- för 20 papper. Dra åt helvete. 



Nåja, jag kan i alla fall äntligen börja färglägga bilder, och det ska bli sjukt kul! Jag har fått för mig att rita rustningar på sistånne (dvs sedan i fredags) så jag har fått Malin att ge mig nyckelord till vad jag ska rita, för att öva att jobba med gränser. Hon sa:

-Rävansikte och rävsans
- krigarutrustning
Den bilden är klar, men det blev tyvärr inte med rätt papper, så kan inte färglägga för hand. SUCK för jag gillar den. Men ja, photoshop finns ju alltid, så när jag har ork ska den färgläggas där^_^ Malin och jag ska visa varandra våra bilder imorgon, så den dyker upp på bloggen snart!

Min vän Nathalie gav mig nyckelorden:
- Assassin, tjej
- magtröja
-dolkar
-Rejäla axelplattor


Ganska specifikt alltså. Har nyss börjat med den, experimenterar lite med vinklar, så får se hur det går^_^

Nu ska jag fortsätta teckna, lul!

Mönster fixade!

Cosplay-update!

Igår satte jag mig ned och började fixa emd mönster till boleron! Jag hade fått mönser av min köra mormor, som jag hade tänkt använda. Men så blev det inte, eftersom jag genast såg att mönstren var alldeles för stora, och att justera dem så grovt hade varit en pina.

Däremot hade jag en gammal bolero hemma, som mormor sytt till mig när jag var ilten! Den satt väldigt bra och var i princip som den jag ska sy, så jag ritade av mönstret och storleken på den istället. Det blev bra! :D



Till höger ser man mönstret från mormor, det jag håller i är taget från den blåa boleron som skymtas vid telefonen^^;

Så jag pusslade lite och efter att ha testat mönstret på mig så klippte jag ut det i tyget!

jag funderar på om man ens kan kalla det tyg... Man kan inte stryka det, då smälter det, högst osmidigt och domedagsframkallande. Inte heller kan nålar användas där man vill, eftersom det då efterlämnas tämligen fula och irriterande hål efter dem. Så nålar måste man placera varsamt.  

Så jag säger att tyget jag köpt är en sorts plasthybrid av tyg.

Ett problem jag har är dock att cosplayen har så tråkiga färger! Tyget skulle egentligen vara lite blå-aktigt, men fuck that, det fanns inte. Jag åkte ned på stan idag för att köpa fejkpäls, men insåg att den färg jag tänkt ha inte skulle duga alls, det skulle bara bli ännu tråkigare. Om jag bara kunde hitta vit päls, då skulle jag kunna lägga i små slingor av ljusblått eller något- lite färg iallafall!

(det fanns faktiskt vitt päls-tyg på furulunds, men det såg så glansigt och fake ut så det bad jag dra åt helvete.)



Jag måste kapa ryggen lite, som ni ser är den aningen för lång. En missberäkning, jag förtjänar inte att leva. Men nå, jag är jävligt överraskad över att det ser okej ut, jag som alltid brukar faila när jag ska sy de simplaste av saker! O_o Nu är jag lycklig.

Minneslista Japan, like a sten!

Nu ska jag göra en liten lista på saker jag vill göra när jag är i Japan! Och därför ska jag skapa en ny überkategori just för saker realterade till min Japan-resa! Den kommer användas satans flitigt när jag väl är i landet, då ska jag videoblogga, fota som fan och vara kul! 8'D

Nå, kör!^_^

  • Jag vill se naturen! Bortsett från kursen jag ska gå när jag är i Tokyo vill jag åka runt och se skogar och häftiga saker.
    -Bland annat Mountain Kurama (hit vill jag mest av allt), nordväst om Kyoto, där folklegender säger att Tengu-kungen bor.
    -Muntain Takao, typ i Tokyo om jag minns rätt.
    - Muntain Fuji!
    - Shinjuku Gyoen, en park som ligger i Shinjuku, Shibuya i Tokyo.
    - Kii mountain Range. Superduper-gärna!

  • Studera japanska och lära mig supermycket! Snacka japanska.
  • Träffa nya människor och få nya, superskojiga vänner (japaner är väl också ganska korta, så jag får även känna mig som den gud jag är)
  • Äta mat! Jag vill prova såå mycket godis, är supernyfiken på "Melon-pan" dvs melonbröd. Även ramen, massor med udda godissaker och all jordgubbschoklad <3 Sötsaaker~~
  • Shoppa! Jag är ju faktiskt tjej, så jag vill köpa snygga kläder och tvspeel!
  • Kanske våga gå till en karaokebar, men jag sjunger ju som en brunstig valross som någon har kluvit i två, så vettefan...
  • Bara vandra runt och vara glad
  • Akihabara och Shibuya!
  • Se någon temapark, de har alltid verkat så fantastiska!

Melon-bröd! Det smakar faktiskt inte melon utan namnet fick den eftersom den påminner om en melons yta. Det är en sorts deg som sedan har ett tunt kaklager ovanpå (inte så hälsosamma, med andra ord). De verkar otroligt smaskiga!




De tre första är Mt. Kurama, den sista är Kii Mountain Range! Visst verkar de otroligt mystiska och vackra? *_*
Nej, gud, jag vill så gärna se naturen i landet! På senaste tiden har jag bivit otroligt natur-intresserad och allmänt itnresserad av vackra, naturliga saker. Vet inte varför, men jag är glad att jag är det. Det fina i naturen försvinner ju snabbt nu, så när jag är vuxen kanske det inte finns så mycket kvar... :c

Jag kommer säkert uppdatera detta inlägg om jag kommer på mer, det blir som en liten minneslista :'D
Jag har ju sagt att jag ska börja lära mig använda vänsterhanden lika bra som högerhanden. Så i skolan igår satt jag och försökte teckna med vänstern c: 

Jag ska lägga upp små uppdateringar då och då så att jag kan följa hur det går för mig och om jag ens utvecklas alls~ 



Den där saken över katten har inte jag rutat xD Och texten som står upp och ned skrev en klasskamrat^_^ Men well, ganska bra för att vara vänsterhanden!~ Notera att alla står mot vänster... Jag måste träna på att rita mot höger med bägge händer har jag insett xD

Kirin update!

Indeed, jag har fan inte uppdaterat <3
Och inte har jag gjort så mycket progress, så här är lite tidigare bilder som inte blev uppladdade pga kamerastrul. Bilderna försvann, så jag fick ta nya. Så ni får inte se de gamla, detta är alltså inte de gamla... Förvirring.
Till att börja med, gjorde klart diademet. OJ SHIT, det finns ju inga bilder på det över huvud taget på bloggen. Well fuck.

Suck, nu blev det surt. Men jaja. Ska se om jag kan hitta bilder på faders dator. Men här är iallafall diademet när det nästan är klart, limmade fast svart tyg som jag sytt sicksack på, på diademet. Sedan limmade jag fast röt tyg ovanpå, som jag sedan målade svarta ränder på med en penna. 




Det som är kvar är att limma fast hornet.



Jag var inte alls nöjd med att hornet var så satans ojämnt, så jag tog den halvt torkade färgen som fanns kvar och la på lite mer, det jämnade ut en del, men är fortfarande inte nöjd. Så lär inte limma fast hornet än.

Sedan har jag även köpt ett bälte och börjat skära ut kjolen^_^ Ska sy lite i helgen, så sen bli're bilder!

Jag har även målat en pudel med min vänsterhand. 



Jag har bestämt mig för att jag ska lära mig att göra saker med vänsterhanden! Se, det vore otroligt praktiskt och skoj. SÅ idag när jag damsög gjorde jag det med vänsterhanden (dvs höll i dammsugaren) och sen ska jag lära mig skriva och teckna! Det ska bli en utmaning D:::

Sitter och klurar....

...På hur jag ska lösa konsturktionen på bältet och kjolen till Kirin.

Jag har köpt ett bälte från H&M, men jag undrar om jag ska ha spännet fram, och sedan fästa 'kjolen' med kardborreband. Det dryga med det är att det förmodligen blir en bucka där spännet är. 

Det ultimata vore om jag kunde föra så att spännet var på baksidan, för det ska det vara tyg och då... Haha lol, nu insåg jag just (medan jag skrev) att det funkar inte, för pälsen på baksidan ska inte täcka bältet. utan sitta under.



Se, det går under bältet? 

Det nya ultimata är då att jag gör så att bältet kan plockas isär när jag inte ska ha det till cosplay, för det är ett coolt bälte som jag gärna har till vardags c:

Jag fortsätter klura, men att tänka är så drygt när man inte kommer fram till något perfekt! >-< Jag vill 'hänga' pälsen i sådana där klämmor som finns på referensbilden, men vet inte hur jag ska göra dem eller sätta fast dem på bältet... Förslag någon?

Udda drömmar

Nu när vi snackar drömcosplays (gör vi?) så har jag en cosplay som jag verkligen skulle vilja göra!

Medusa från Pet Shop Of Horrors!



Det vore bara så otroligt awesome om jag kunde få till en sådan cosplay! Mest av allt för att det finns så många vackra pärlor på klänningen, det vore fantastiskt kul att jobba med!^_^

Dessvärre har jag inte råd. Och inte vet jag hur jag skulle göra svansen heller... Och jag kan inte direkt sy. 

Och madre y padre skulle verkligen dampa sönder om jag sa "kolla, det är den här jag ska göra nu!", och visa bilden. Pappa vill inte ens låta mig smälta lim i mikron. 

Men jag kanske gör någon detalj, typ chokern eller något liknande, för att prova hur kul det är^-^

Det är en drömcosplay som jag verkligen skulle vilja göra någon dag! <3

King of the web för WWF!

Nu skall jag göra lite reklam för en tävling- King Of The Web!^^

Jag ställer såklart inte upp, men en svensk youtubare kallad Pewdiepie gör det! Han spelar skräckspel och är ofattbart skojig <3

Grejen är att om han vinner så donerar han prispengarna (lite mer än 7000 dollar) till WWF! <3 Det är ju fabulöst tycker jag, jag bryr mig väldigt mycket om naturen och djurarterna som försvinner på grund av människor som horar runt. 

Man får rösta 10 gånger per dag, han är jäävligt nära första plats. Det är nio dagar kvar av tävlingen. SÅ det vore s perbra om ni kunde rösta på honom 10 gånger om dagen, eller bara en röst, whatever! För de söta tigrarna!

Rösta hääär: www.kingofweb.com


Jag skall göra en ny serie, har en story planerad och håller nu på med karaktärerna. Här är huvudpersonen, en prinsessa med smak för gift~
Idag har jag (typ) fått saker gjorda! Diademet till min min cosplay är klart, bortsett från hornet som skall fästas på det^_^ Laddar upp bilder senare, jag är faktiskt skjukt nöjd!
Sen har jag insett att novellen som jag ska skriva bör påbörjas, men det är inte lika skoj när man måste skriva den som skoluppgift >-< Deerp, nu ska den där engelskaläraren allt få se. 

Men jag har ingen riktig story. Eller tja, jag har en story, men den är väldigt lame, så nu skriver vi lite på random och ser hur det blir!

"Det viktigaste är att ni inte skriver utan att ha en aning om vad ni ska skriva om, utan ha en plot innan ni börjar". Jo fan, så gör jag alltid... ;3 Får se hur det blir, tänkte öppna med en dikt, och skrev den på svenska, för att sedan inse att jo, novellen skulle ju vara på engelska. Jag fick för mig att den skulle vara på svenska först, och såklart att det inte gick att översätta dikten ordagrant. Men nå, nu har jag en helt okej dikt som jag ska öppna med, så nu skriver i allt mitt huvud kan fyllas med!

Jag måste också erkänna en sak- jag har inte ätit nutella på flera år. På så många år att jag inte minns att jag ätit det, men någonting i mitt minne säger att "jo, jag har ätit det" men jag minns inte om det är ett falskt minne eller inte.



Är det gott? Bör jag pallra mitt arsle till en affär imorgon och införskaffa denna så kalalde magiska föda?

I am happy!

Idag skulle jag sova länge, tänkte jag. Jag funderade på att, innan jag gick till sängs igår, stänga av mobilen, jag hade känslan av att någon skulle ringa mig skittidigt och förstöra för mig! Men nej, jag var naiv, och den förblev påslagen.

Och vad händer? Ja såkalrt att min bro Mery ringer klockan elva och stör för att berätta om ett program om medeltida tortyrredskap hon ser på! BLARGH. 

Fast ja, programet hade varit ganska kul att se på, men det var övre när hon ringde, och jag var trööööött. Till råga på allt så låg min katt på mobilen, så jag fick lyfta upp honom för att komma åt mobilen, och när ja gsedan satte den till örat fick jag katthår i munnen :'c

Jag steg i alla fall upp, ganska motvilligt. Det är väldigt fint väder, så jag är glad att jag inte låg och sov hela dagen^^

Jag skulle skriva ett vettigt inlägg, men sen blev det ju inte så. Men här är en bild på en Velociraptor.



Jag skulle vilja ha en velociraptor, tänk vad kul vi skulle ha! Jag skulle kunna rida på den, och vi skulle vara bästisar! Och den skulle kunna bitchslapa folk med sin svans.

Oväntade skatter~

Kolla vad jag hittade på myrornas idag! :'3



Jag tyckte att den var väldigt fin, så den fick följa med mig hem c: Jag måste dock måla ramen, eftersom den är lite skadad, men sen ska den upp på väggen^_^ Jag vill även sätta upp min karta över Skyrim när jag har tid till det~
Bloggdesign av Blogghjälp | Online lottery |Thema av 85ideas.