Results »

Cosplayprogress dele tres!

Sista uppdateringen av vad jag har gjort hitills nu!^_^

Jag har gjort ett horn som ska vara på diademet^^ Själva diademet har jag införskaffat och ska bara klä det i tyg som jag klippt ut och imorgon ska sy sicksack-mönster på.


Orka vrida på bilden, för mainstream.

Jag skar ut en bas till hornet i cellplast (finns att köpa på t. ex byggmax, men det är ett ganska stort ark, men ack så kul att skära i (jag är ingen psykopat...), för att sedan ta limpistolen och dra på en spiral. Jag märkte att cellplasten smälte en del, men det rörde inte mig eftersom det inte påverkade, tyckte bara att det var skoj C:



Här har jag lagt lim runt hela basen. Det blev inte sä jämnt som jag ville, men jag orkar faktiskt inte bry mig! Tänkte först göra den i lera, men det är ett helvete att få leran att fastna på basen och få en bra form (har det problemet med min BJDs när jag ska göra basen till huvudet), så lim var det enda jag kunde tänka på. Helt okej blev det.



Målad och klar, la på lite mörkare toner mellan 'spiralerna', men det syns inte så bra. Se, den är lite ojämn. Är också lite sur över att den inte är samma färg som juvelen jag gjorde, kanske gör något åt det senare.

Det som återstår är bara att limma den på diademet när det är klart^__^

Psykologi och explosioner

Woho, börjar vid två idag! Spanska-projektet gick ju inte bra alls, men jag tror att det är ett E, så länge jag kan läsa upp det!^__^

Mormor och morfar kom hit nyss, och jag fick lite sponsring på 200 kr av mormor till min Japan-resa, hon är så snäll! <3 

Jag sitter nu och skriver på min psykologi-uppsats, skriver om Dissociativ Identitetsstörning, det är sjukt kul! Jag skulle gärna börja jobba mer på min cosplay, men måste faktiskt fixa lite psykologi, och det är kul, så jag klagar inte direkt. 

Igår spelade jag Minecraft med Teodor och Gustav till sent på kvällen, det är så förbannat kul! Vi skriker som kärringaroch det enda vi gör är att förolämpa varandra, men man får sådana skrattattacker när vi är ute under natten och jagar Creepers, allt är tyst, och plötsligt hör man ett "OH SHI-" som följs av ett stooort BOOM. Sen dyker den lilla notifikationen om att Gustav har sprängts upp i hörnet, och i bakgrunden hör man Teodor skratta~ c':


bra musik jag lyssnar på, man blir så glad :'3 Jag försöker förresten fixa en design till blogghelvetet, men jag har ingen aning om hur man gör... >____>"

Spanska.

Shit, insåg just att jag har en spanska-redovisning imorgon, som jag knappt har börjat på. Men sen tänkte jag en tanke som följt mig sedan sexan:

"Vad fan ska jag med spanska till?"

Jag har aldrig gillat spanska, ALDRIG. Ända sedan sexan har det plågat mig, och jag fick upp hoppet när lärarna sa att jag inte skulle behöva läsa det under gymnasiet om jag inte ville. Jag blev lycklig och kämpade på för att gå G. LYCKLIG.

Men BAAM, ny gymnasiereform. Vettefan hur det var innan, men då blev jag tvungen att läsa två år till med spanskahelvetet. Dra åt helvete.


Det står i skolplanen att man ska kunna ett av de där skitspråken. Helt värdelöst, jag lär mig inte språket, och inte lär jag mig det man lär sig av att studera språk (typ sättet att analysera etc) eftresom jag inte vill lära mig. Då lägger jag heldre energi på att lära mig japanska, något som är kul och som jag lär mig saker av, eller något annat skolämne. Jag lär mig inte ett skvatt av spanska, det drar bara ned mig. Läraren har försökt få mig att börja gilla spanska, men det går inte, språket är förstörd för mig! För alltid, det kvittar hur de försöker säga att det är ett fint språk, eller att jag kan få en spansk pojkvän och då är det bra att kunna spanska. Jag vill se naturen i spanien, men jag ryser av tanken på landet bara för att de talar spanska där.

Det är kört för min spanska, så är det, hela horlandet är förstört
(Spanien är ett fint land, förlåt små spanjorer, så inget dumt mot ert lilla land som jag av ilksa förolämpade nyss). Men skolverket förstår inte att alla inte har nytta av att  plugga språk som de väljer, speciellt inte när språken är så lika varandra- gillar man inte ett gillar du förmodligen inte de andra två heller. Man måste läsa skitspråket i de viktigaste åren av ditt liv, och varför? Jo, för att de tycker att det är bra att ha på ett litet papper att, "kolla, hon har ett E i spanska!" Jo, visst, att hon sedan kan ett annat språk helt flytande som hon lärt sig på egen hand, det spelar ingen roll när du ska in på högskolan. DÖ.

Kan de inte bara inse hur efterblivet och sjukt det är? Nej, för de går istället och gör skolan så mycket svårare, inkluderande de moderna språken. Jag har inget emot att språken finns och att man kan läsa dem,eftersom många gillar språken, men snälla, tvinga inte in mig i kuben av misär. Ni får hoppa runt där och vara lyckliga, men för mig är det kvävande och jag lär mig ingenting. Det är bortkastad tid, det gör mig deprimerad. Ingen aning om vart de är på väg med skolan, men det är inte bra.



En annan sak som stör mig är att man, om man fått ett betyg i spanska från nian, inte kan börja på spanska ett. Man måste börja på spanska tre, och jag, som bara har kunskaper för spanska ett, kan såklart inte göra bra ifrån mig. Jag förstår inte vad läraren säger, jag kan inte konversera, eller göra uppgifter...Ni fattar poängen. Jag är rätt körd. Uppgiften jag nu skall göra kan jag inget av, jag vill verkligen inte stå inför spanska-klassen och göra bort mig pga gramamtikfel och allmänt efterblivna fel. Som jag kommer begå. 

När jag sedan klarat spanska tre, kan jag antingen köra spanska fyra (och få lite meritpoäng) eller köra ett år med franska eller tyska. Jag vill inte göra något av dem, jag vill inte lära mig franska eller tyska (ett års studier är inte värt det, jag kommer ändå inte kunna göra mig förstådd) och spanska fyra verkar svår och utmattande. Allt är fel, ingen tänker på oss som inte gillar språken de erbjuder.

Varför, åh varför, ska jag behöva 'lära' mig spanska, när jag hatar det med enpassion som skulle kunna sätta eld på hela Hels Rike?

Cosplayprogress dele dos!

Kom mot mig broder, mer uppdatering! (och en hel del bilder etc nu, men vet du vad, din jävel? Det skiter jag i~)

Så jag har...



En katt.


...Men vidare. Jag har faktiskt gjort något produktivt. Jag gjorde en ädelsten till min cosplay.


Första testomgången på att smälta lim. Färgen fördelades ganska jämnt, men limmet smälte inte riktigt så mycket som det skulle gjort enligt tutorialen jag följde.


Här körde jag igång. Limmet smältes i mikron och färgades genom att blanda in blått bläck (akademibokhandeln), men ja, färgen fördelades inte jämnt så det blev lite fail. Formade till en någorlunda platt sak med hjälp av små plastbitar jag tryckte limmet mot.

Sen började jag ta skalpellen och skar bort kanterna och jämnade till någorlunda. Klumpen till vänster på bilden är hur den såg ut innan, den till höger är när jag skurit lite.



Färdigslipad och ett lager nagellack på. Helt okej resultat för att vara ett första försök och med tanke på att limmet muppade!

Jag skulle vilja prova att, när den har smälts i mikron och jag har klumpat ihop den, smälta den igen över en bå flamma. Enligt tutorialen ska man göra så, men jag gjorde inte det eftersom jag inte har blåa flammor hemma. Kanske bör prova det med ugnsvärme på den biten som blev över?^__^

BTW- Tutorialen jag följde (om än limmet inte smälte så det blev inte så många steg jag kunde följa) finns här: 

http://www.youtube.com/watch?v=d944OoUxRcY

Så, jag nämnde tidigare att jag stött på problem med att göra stenen. Problemet var inte att limmet inte smälte ordentligt. Problemet var att min pappa blev en dinousarie när jag sa att jag ville smälta lite lim i mikrovågsugnen. 

"Det bildas farliga ångor som gör att maten som värms där blir giftig!! Du ska alltid krångla! Vi låter dig alltid göra saker, men nu har det gått för långt!"

Yeah, right. Han tror att jag är heelt inkompetent, men det är jag fan inte. (Har det gått för långt när man vill smälta lite lim i mikron? O_O)Nå, om det bildas farliga ångor när limmet smälts, hur kommer det sig då att man kan smälta det med limpistolen, då avges ju också ångor/rök? 

Exakt. Det bildas inga superångor som bränner sönder din näsa och din tunga vid kontakt i vanliga små limpinnar. Det var inte heller så att jag ville gå in i badrummet och spränga en neutronbomb där. Jag skulle smälta lite lim. Jag kunde inte göra det med limpistolen, eftersom jag skulle forma det, och det stelnar för fort för att kunna forma om det smälts med limpistolen. 

Han var iallafall helt emot iden, och förbjöd mig att göra det. Men när han inte var henna så gjorde jag det ändå, och OJ, inget hände. Anledningen till att det luktade från mikron när jag test-smälte limmet, kära fader, var inte på grund av giftiga ångor- det var för att jag tidigare hade värmt vaniljbullar där.

Inte för att klaga på min kära fader som jag älskar, men han gillar att få det att se ut som om jag är dum i huvudet, och han gillar att få det att verka som att han kan allt om något, när han uppenbarligen inte kan det. Och han ger sig fan inte! >_> Jag slänger argument efter argument, som uppenbarligen stämmer, men ändå ska han insistera på att han har rätt! GAH!

Någon som har problemet att föräldrarna idiotförklarar en innan man hunnit visa att man kan? Eller öppet visar att de verkligen inte tror att man kan klara 'komplicerade saker', vare sig det är cosplay eller inte?

Cosplayprogress! (dele uno)

Jag har under de senaste två veckorna jobbat lite smått på min Kirin Cosplay!

Jag började med att kapa ett linne, sy lite och måla. Sprang även och köpte trosor och målade.





Det blev en del blyerts-markeringar på den, så köpte en bh-liknande grej på H&M som passar perfekt (varför såg jag inte den innan jag började sy och krångla med toppen? >_<) så skall eventuellt göra om toppen, det beror på hur slutresultatet av cosplayen ser ut, toppen kanske ser helt okej ut när den är under boleron, like, ja.

Jag har även gjort en ädelsten av lim, men det gick inte riktigt som jag ville på grund av små...hinder. Och ett horn av lim, som blev ganska bra! Och har kollat runt efter fejkpäls som är vit, hittade något som kan passa på myrornas, och på furulunds.

Stay tuned för dele dos! (one does not simply change the språk en el middle del mening!)

KAAAAAAAAAAAAAATT

Ny cosplay, för att jag KAN!

Shit vad alla uppdaterar om träning! Vem, vid sina sinnens fulla bruk, vill träna när det är minusgrader ute?! Nej, sådan smörja kan få aids och vittra bort. SÅ nu ska jag uppdatera om något... Ja, jag vet inte...Något kul? (iallafall enligt mig)
Jag har, återigen, bytt cosplay! >__>

Insåg att Alice-cosplayen var liite för svår för mig, så nu tar jag en lättare, men som jag faktiskt drömt om ett bra tag... Så jag är sjukt motiverad <3 Har även maaassor med andra saker jag vill tillverka, men det kommer i nästa inlägg, för annars blir detta väldigt långt.
Det äääär..... KIRIN!
Från Monster Hunter (ett tvspel som även finns till DS)

Jag har redan gjort hennes topp, och en bild kommer inom kort^_^ Imorgon ska jag ned till Ica Maxi med madre och köpa hipster-trosor, för det är typ sådana som Kirin har under bältet, och de sticker fram~ De lär vara billiga där, och billigt är bra!


Nackdelen är att Furulunds (typ enda tygaffären i västerås) inte har rätt tyg till Boleron, kjolen och benvärmarna. Inte heller har de VIT FEJKPÄLS.

Da fuq? 

De har fejkpäls i muterade snöleopardsmönster som är blåa och gröna, men inte vit päls. Vad är feeelet?! >:

Nå, ska till IKEA och en beryktad tygbutik där (om hon som tipsade om den ljuger, då jäävlar ska den kärringen få). Kärring är ett fint ord som sägs med kärlek <3

Fejkpäls kan jag få från IKEA, ya know, deras pälsmattor? Puuurfect.
Om de inte har rätt tyg till boleron och det andra får jag väl ta det närmsta jag kommer.



Det finns ett antal vapen att göra, men jag vet inte vilket jag ska ha än. Lär bli det enklaste, eftersom jag suger rätt hårt.

Ska göra ädelstenen hon har på bröstet nu, så får se hur det går!^___^

Nyårslöften!

2012 är äntligen här, oboy vad skoj! Jag ska vara o-hipster och nämna några nyårslöften som jag ska försöka hålla under det kommande året.

Jag bryr mig inte så mycket om löften jag lägger första dagen i det nya året, jag brukar ju alltid glömma brot dem. Eller tänka att jag har ett helt år på mig att uppfylla dem, och därmed blir de aldrig gjorda. Men i år, nu jävlar! Jag ska hålla mina löften så gott jag kan (jag reserverar mig därmed för att jag inte alls lyckas hålla dem).

  • Börja träna (klassikern kommer såkalrt med, men orka träna intensivt, jag vill bara träna liite så att jag kommer i form inför en cosplay)
  • Äta mindre godis
  • Teckna supermycket, har två serier jag vill göra
  • Göra klart mina BJD

  • Och sist, men störst; Åka till Japan! (Jupp, jag ska åka i juli, varesig jag hittar en resekamrat eller icke!)

Nu blev det ju mer en checklista än nyårslöften, eftersom det inte riktigt är löften...Men jag bryr mig inte, det är vad jag vill göra under lovet <3 Och det finns inte med på listan, men att skaffa en pojkvän vore inte helt fel c':

Muppmupp, det var mina skumma löftliknande saker^o^

...Att vara en bättre människa och liknande struntar vi i, jag trivs med att kalla folk för kärringar och horor <3

En kavelbröd.
Bloggdesign av Blogghjälp | Online lottery |Thema av 85ideas.