Results »

När jag kluddar...

Jag hade tråkigt igår kväll, och det bara råakde ligga ett tomt papper framför mig! Jag satt och snackade med min bror om tröjorna som man beställer när man går ut nian, så jag ritade upp en idé som jag hade skämtat om förrut; en bil! Sen ritade han en sosse-zombie (dvs inte jag xD), och jag fortsatte kludda lite mer. Här är slutresultatet:



Longcat, en dinousarie/drake som sprutar eld, en regnbåge med lego, bil, den gula tegelvägen, shwoopyloopy-gubbe; allt finns :3 Adelgasen kom min brorsa på när vi hade en kurs i fysik i skolan, det kommer från 'ädelgas' men blev 'adelgas'. Jag tyckte att den passade bra där~

Ja, det är så här fint jag tecknar när jag inte lägger ned tid på det jag ritar, och inte suddar alls! Ganska stor skillnad från det jag normalt brukar rita, ne?^^;

Zydrate Anatomy- yesyes!

Jag har äntligen fått en musikuppgift som jag fruktat länge. Mycket länge. Ja, jag har fruktat denna uppgift ända sedan jag började sexan, men någon stans inom mig hoppades jag att jag skulle få slippa det efter att i åttånde klass ha fått sjunga upp en blues jag gjorde. Men icke. Jag måste sjunga en låt.

Jag var iallafall inställd på att få det gjort (trots att jag verkligen inte kan sjunga), och värvade Malin till att sjunga med mig, om man är två kockar kan man dölja att en av dem inte kan laga mat så att säga.

Först var jag inställd på en japansk låt, men sen hittade jag en skitkul låt när jag var hos en killkompis i stockholm förra helgen. Vi drog till Proxxi, ett ställe där konventare träffas, och där spelade de upp en film:

Repo: The genetic Opera.

Jag såg bara slutet av den, men en låt de sjöng fastnade jag för, tydligen gillade Malin den också :3


Den är skitbra! Vi ska bara dubbelkolla med musikläraren att den är ok, sen är det bara att plåga honom med sången >8D

Och när vi ändå är inne på Repo: The genetic opera så kan jag ju nämna att jag ska se den med Malin och några andra klasskamrater någon dag^3^ Det vore awesome om vi kunde låna arenan (föreläsningssalen) i vår skola! Tur för mig att allt blod ser ut som tomatketchup (iallafall de delar jag såg) :3

Imaginary Flying Machines- Princess Ghibli är ett album med låtar från Studio Ghiblis filmer, fast i death-metal/j-metal versioner. Bland annat så är Blood Stain Child med och sjunger en hel del av låtarna.

Låtarna är helt okej, gillade faktiskt Teru No Uta (Tales from earthsea), Itsumo Nando Demo (Spirited Away) och Kimi Wo Nosete (Laputa Castle in the sky) grymmt mycket!~ Den gulligaste var Sanpo! Tonario no Totoro (min granne Totoro) och lätt Arrietty's song (vet faktiskt itne vilken film den är från >_<"). Något jag inte gillade var att i princip varje låt är det någon kille (vet inte vem, eftersom jag inte lyssnar på Blood Stain Child, eller något av banden som vart med och gjort låtarna) som alltid ska stå och growla! >_< Det förstör inte så mycket om det bara är lite då och då, men det blir lite störande när han finns där i varje låt man lyssnar på.

Anyway, här är de låtar jag gillade mest^^ För den som vill köpa så finns albumet i mp3-form på http://www.amazon.com/Princess-Ghibli/dp/B004VJJ9BW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dmu för ~8$. Check it out, och om du gillar det; köp det.









Den bästa låten var faktiskt Arrietty's song! Grymma solon och körer som matchas bra med tonen sångerskan sjunger i! En av de bästa låtarna på albumet! Seriöst, har lyssnat på den ett tjugotal gånger idag, så bra är den c:
Har inte lyssnat igenom alla än, men gillar det jag lyssnat på hittils så att säga ;3 Så spana in det, för vem gillar inte studio Ghibli? c':
Yesyes, här är mitt nya cosplay-projekt: Stocking från Panty and Stocking with Garterbelt!

Panty and Stocking with Garterbelt är en anime som är tecknad som en amerikans cartoon, typ blockhänder och blockfötter. Men då och då dyker normala japanska-animationsstilar upp. Den hånar verkligen USA en hel del! X3 Stocking älskar sötsaker, precis som mig! Och hon har svärd som vapen, och jag älskar ju svärd så vi är ganska lika på många sätt!~

Den handlar Om Panty och Stocking, två änglar som bor i Danten-City. Panty kan göra sina trosor till en pistol och Stocking kan förvandla sina stockings till svärd, som de sedan använder för att besegra spöken. (Garterbelt är den homosexuella pedofil-prästen som ger dem uppdrag om vilka spöken de ska besegra. Såklart att han måste vara homosexuell och pedofildet, det är ju sådant ståhej om det i USA)


Stocking är gothloli-tjejen till höger.

Det finns två versioner att göra till Stocking, en när hon är i, som jag kallar det, "block-mode" (det ni ser på bilden ovan), men det finns även en annan verison, när hon transformerar. Då ser hon ut såhär;


(Stocking till höger)

Jag ska göra block-mode versionen
, sorgligt nog... Hade jättegärna velat göra transformations-versionen, den är så underbart snygg! Men har inte syfärdigheterna till det T^T Men vi får se, om jag lyckas bra med block-mode så kanske jag ska försöka göra transformationen, det vore som en dröm!!~

Det ska bli skitkul att cosplaya igen, så det lär bli en del uppdateringar kring projektet^^;



Prov imorgon och inga potatisar

Jag insåg just att jag har ett prov imorgon! Ajaj, jag har inte pluggat alls! T^T

Men nåja, hade ett begreppsprov i förra veckan, så om bara begreppen sitter kvar i hjärnan kan jag nog klara provet, man kommer få ett "case" som t. ex att Sverige avskaffar jordbruksstödet. Sedan ska man reflektera över hur det påverkar diverse affärer/varutillverkare. Och reflektioner brukar jag ha ganska lätt för ;3 Så jag ska hoppas att jag kan klara det! Ganbarimasu!

Tråkigt inlägg det här, så här är en bild på några blommor som jag skickade till min japanska brevvän Mizuki~





Jag tänkte lägga in en bild på en potatis, men sen ångrade jag mig. Potatisar är goda.


Och förresten, jag har äntligen hittat en karaktär jag vill cosplaya! Har inte cosplayat på evigheter ju T^T Om jag hinner så kommer jag posta ett inlägg om det imorgon, men om inte så blir det någon gång under helgen (åker till sommarstugan och internet är tattigt).

Så tills dess är jag hemlighetsfull (hushush :3) och säger inte vem karaktären är. I bid you all Adieu, especially myself~
Jag om Malin (http://www.maliinalltid.devote.se/) ska designa visual-kei kläder och sedan försöka sy upp dem! Fyfan, jag kan bara föreställa mig hur mina kommer se ut när de är uppsydda >__> Men det ska bli skitkul att prova, och speciellt att designa kläderna!

Jag brukar designa kläder till diverse mangakaraktärer, men det känns sådär extra speciellt när man kan tänka "vad skulle jag vilja ha på mig?"

Jag tecknade iallafall upp en kropp som kläderna ska sitta på, så nu ska jag bara kludda upp de lite fort (vi ska visa skisserna för varandra imorgon, och allt jag gjort är att se på Panty and Stocking with Garterbelt! .__.") och eftersom jag sa förrut att jag skulle visa något jag tecknat så visar jag den. Kommer lägga upp andra bilder lite då och då (och med kläder på, heh)^^


Jag vet att hon inte har någon lugg, jag glömde att jag inte hade ritat till den när jag skannade bilden x'D

Skitkvalité, men min skanner suger. Och jag orkar inte bry mig, simple as that.

Nåhåjaja, nu ska jag nog hoppa till sängs och sedan vakna tidigt imorgon för att rita klart!
Och förresten...Spelet.

Exist Trace

Jag har hittat ett nytt jrock-band; Exist Trace! Ett av de få (om inte enda) jrock-band som enbart består av tjejer. Jag, som är så van vid att alla killar verkligen ser ut som tjejer (Som Jasmine You från Versailles) trodde såklart att det var killar >__< Men sen insåg jag att det var tjejer, och det var ju en kul överaskning~


WATER





Otroligt snygga, och sångaren har en sådan underbar röst *__* De är definitivt ett av mina favoritband nu, efter Versailles och Matenrou opera!

Sofie har bakat kaka

Jag hade hemkunskap i fredags, och vi skulle baka en sorts kaka/bakelse utan recept! >_< Jag lyckades iallafall snabbmemorisera två delrecept som jag och min grupp sedan "mixade lite med".


Det blev brownie-tårta med chokladbitar i, vanilj-smörkräm och smält choklad ringlad på toppen(^3^) 


Vad tycks? <:

Vi hade planerat att göra fyrkantiga brownies, dela dem i två och ha krämen emellan, men i köket hade de inte sådana plåtar, utan bara en kakform. Så det fick bli en tårta istället! Den blev iallafall super-god *tårtfanatiker*^-^

Här är recepten iallafall (medans jag har dem i huvudet)

Brownies:

150 g smör
3 msk kakao
2,5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
0,5 msk bakpulver
3 ägg

Sätt ugnen på 250 grader.
Smält smöret och häll sedan i kakaon.
Blanda socker och ägg poröst. Tillsätt sedan bakpulver.
Häll i kakao-blandningen och rör om. Tillsätt sedan vetemjölet, låt det inte gå för lång tid mellan dessa steg.
Häll upp det i en kakform ochse till att smeten är jämn. Lät den stå i ugnen i ca 25 minuter.

Vaniljsmörkräm

3 msk mjölk (rumstemperatur)
100 g smör
3/4 pkt florsocker~
~2 tsk vaniljsocker

Vispa smöret mjukt med elvisp.
Tillsätt mjölk och florsocker. Vispa.
Tillsätt vaniljsocker och vispa till en relativt fluffig smet.

Tips: Om du vill ha marängsmörkräm så kan du lägga till några äggvitor i receptet, dessa har du i i samma veva som smöret.
Tips om tipset: Jag är inte säker på när äggen skulle balndas i, så anta utmaningen och se vad som händer, bohaha! >8D

Mangatips: Battle royale

Fick ett tips av en kompis att läsa mangan Battle Royale, och gud vad glad jag är att jag lyssnade på henne!


Utgivningsdatum: 2000
Författare: Takami Koushun (story) Taguchi Masayuki (art)
Antal volymer: 15
Genre: Action, seinen, mature, drama, horror, psychological, romance, tragedy
Annat: Grovt, grafiskt våld, sexuella akter. En remake av filmen ska släppas under 2011, men osäker på om det fortfarande är aktuellt, so go figure.

Battle Royale handlar om en skolklass (9B) som genom ett slumpmässigt 'lotteri' väljs ut till att delta i ett populärt tvprogram kallat just "the program". När de ska på en skolresa sövs de ned och vaknar i ett klassrum, där de sedan får en väska med vatten, lite random skitgrejer och ett slumpmässigt vapen. De ska sedan, med en ö som spelfältet, döda varandra tills enbart en är kvar.



Jag fastnade för den direkt efter att ha fått handlingen förklarad för mig, men jag postar några bilder (som förhoppningsvis inte innehåller stora spoilers.)
 
-Karaktärerna är bra uttänkta och det är verkligen inte en manga som trots att den är så lång, sålde ut sig för att man skulle tjäna pengar på den. Den håller samma klass under hela serietiden, och det är helt underbart!^_^

-Coola scener med mycket våld (som är bra tecknat)! Inte udda med tanke på vapnen karaktärerna får; en karaktär får ju trots allt en gaffel= VÅLDSAMT!

-Jag störde mig lite på hur den tecknades i början, speciellt hur tecknaren ritar barn. Det är i princip ett enormt huvud och en kropp med väldigt mycket muskler med tanke på deras ålder. De ser helt enkelt inte ut som barn.

-
Det fanns vissa moment/ett visst moment där jag vart otroligt sur, så jag varnar er för att ni säkert också kommer bli skitsura där. Ni kommer nog fatta vilket moment det är när ni kommer dit.

-Det finns en karaktär som är...väldigt Mary Sue, ni kommer även se vem det är.


Hmm, jag ville ladda upp en bild som demonstrerar våldet, men då spoilar jag ju hur det går för den karaktären... Så jag kompromissade med mig själv, och det blev en bild på en skadad person istället :3 You do not know if he will survive or not >8D Skit i det, jag spoilar. Det var ändå uppenbart att det skulle hända, herpherp!
 
  

Det är två sidor från olika kapitel, utifall att du missade det^ :'3


 
Och det är milt, så nu kanske du fick en uppfattning av vad jag menade med "blodig och våldsam".



Om du vill läsa online, gå till http://www.mangafox.com/manga/battle_royale/
Om du vill köpa mangan, gå till:http://www.amazon.com/Battle-Royale-Book-Koushun-Takami/dp/1591823145

Happy reading, darlings!

Bloggdesign av Blogghjälp | Online lottery |Thema av 85ideas.