Results »

I can't handle all this leather!

Kolla in, Kalle kom hit idag med ännu mer läder! Här är lite bilder på allt jag har nu:




Haha läder på läder!~

Det ljusaste till vänster (på den övre bilden) är det jag köpte av pantzar, typ fyra kvadratfot. De andra fyra har alla olika tjocklek och är nog minst 10 kvadratfot vardera! <3 Nu har jag så mycket läder att jag inte har någon aning om vad jag ska göra med allt, jag kan klä in mig i det och ha det som sovsäck! Men det är ju super att jag kunde få det som ingen använde, Kalle sa att det annars bara skulle legat kvar i källaren och, ja...legat där? Så nu kommer det i alla fall till användning, när jag väl listat ut vad jag ska göra med allt^^;

Är faktiskt nästan klar med mönstret till det jag ska göra av det ljusaste lädret, så snart kan jag börja skära!



Jappjapp, snart klar! Har planerat att göra lite mönster i den också, eftersom den nu ser ganska tråkig ut. Jag gilalr ju celtiska grejer, så det blir nog något sådant!^^ Idag när jag satt på bussen till skolan kom jag även på en bra idé till ett bälte, och jag har sedan tidigare en bild i huvudet på ett nytt armband. Så jädrar vad jag ska göra saker! :'D

Flygtid till Japan fixad!

Sitter och skriver ytterligare en skoluppgift, idrott denna gång. Jag är otroligt trött på skolarbete!

Men goda nyheter gav pappa mig idag: han har kollat upp flyg till Japan! Det som verkar bäst är om jag åker den 28 juli (kommer fram den 293 och kan då göra mig bekvääm i boendet och i området) och sedan åker hem den 21 augusti. Kursen slutar den 19e augusti, men jag får bo på boendet till den 20e. Anledningen till att jag inte åker hem den 20e är för att flygresan då kostade 14000 kr, och ja...det är ju en del. 

Men det passar mig verkligen perfekt, en dag till i det landet gör mig lycklig som bara den! Jag ska isåfall bo på ett hotell en natt, och tänk, då får jag en hel dag där jag verkligen kan göra vad jag än vill, bara vandra runt och utforska den sista dagen <3 

Det är ett byte under lfygturen, i Helsingfors om jag minns rätt. Hoppas bara att jag inte virrar ombord på fel plan där och åker iväg till Somalia eller Grekland. 

Men gud, det är helt ofattbart, det är bara lite mer än två månader kvar! Och när lovet börjar kommer tiden gå så fort! O_O Jag är faktiskt ganska nervös, jag ska trots allt åka själv till andra ändan av jorden, byta flyg på vägen, och sedan studera i Tokyo i nästan en hel månad. Och sedan vara där en extra dag och förmodligen åka till Osaka en dag för att strutta runt på en kyrkogård. Och för att inte tala om hur STORT Tokyo är! Plus att få japaner kan engelska... Men jag är så spänd och euforisk nu, jag har liksom inte tänkt så mycket på det, det har bara varit "Ja, jag åker till Japan i juli", men nu börjar jag tänka på hur oerhört kul det ska bli... *_*


Meep! <3

I skrivandets stud sa pappa att vi skulle köra på den tiden, så den ska bokas imorgon! やった!

Lycka!

Idag hade min pappa besök av en vän vid namn Kalle. De satt och snackade lite och pappa kom in på ämnet att jag alltid har så många projekt på gång (jag nekar inte...) och att det senaste var att jag fått för mig att plötsligt börja jobba med läder. 

Kalle jobbar inom vården, och berättade då för mig att en psykavdelning han tidigare jobbat på, som nu slagit igen, hade en verkstad med bland annat mycket läder. Han sa att det fortfarande fanns kvar där, och frågade om jag ville ha det! <3 Han sa att det var väldigt mycket, minst ett helt koskinn, och jag blev så glad, han ska se om han kan fixa det till mig! Så otroligt snäll han är! :'D Då kan jag få lädret som inte används och slipper köpa nytt (det är ju bra att det kommer till nytta istället för att bara ligga där och inte vara bra för något), och jag kan bli bättre på läderarbete :'3 Practice makes perfect, säger man ju.

Tänka sig att jag skulle bli så jävla lycklig över det, men läder är dyrt så om jag kan få lite så blir jag väldigt glad!


Långhelg!

Idag har Moll varit här och dansat med mig! Vi ska lära oss River av AKB48! Vi har lärt oss 40 sekunder, men vissa delar kan jag inte riktigt, så blir till att öva ännu mer! 




Jag är även nästan klar med ett mönster till en topp jag vill göra i läder! Ska snöra den och sedan göra mönstret i dekorgummi också, sen är det bara att sätta igång med mitt läder^_^

Ikväll ska jag ha filmkväll med några vänner, och imorgon ska jag till min vän Gustav i Uppsala! Innan jag åker ska jag göra klart en idrottsuppgift och förhoppningsvis hinna öve ännu mer på dansen!

...Varför kan jag aldrig ta det lugnt  under en långhelg? >_<

Project Zero 2- Wii edition

Igår släpptes Diablo 3. Jag ska inte köpa det, i alla fall inte på ett tag, det kostar mycket^^; MEN ett spel som jag vekligen ska köpa när det släpps i Europa den 29e juni är: Project Zero 2- Wii Edition!

Jag är så lycklig, mitt favoritspel ska få en wii-remake (jag hatar wii, men ändå), vilket innebär lite förändrade karaktärer, lite nya händelser och ett "haunted ghost-house" vad nu det innebär.


Project Zero 1, men jag hade inga bra bilder på tvåan på datorn.

För att vara ärlig hade jag verkligen föredragit det om de hade gjort ett Project Zero 5, och inte till wii. Wii är en dålig konsoll, just eftersom...Ja, kontrollerna suger Balders balle. Jag hatar när halva spelet går ut på att jag måste kunna peka på skärmen och styra min satans karaktär och dess ficklampa! Den där helvetes ficklampan! Nej, det var det jag inte tyckte verkade så lockande med Project Zero 4, det verkade otroligt drygt. Jag spelade Ju-On till wii en gång, och det var så hemskt att jag inte ville spela mer än några minuter, ficklampe-idén och att styra karaktären var lamslagande dåliga. 

Jag är såklart glad att tvåan får ett re-release, det ska bli super, men jag hade hoppat av glädje om det kom ett NYTT spel som jag kunde skrämma mig med, tvåan blir jag inte rädd för längre. Och ännu bättre om de kunde dumpa wii och köra på 360 eller ps3, då kan det bli bra! Wii funkar inte till skräckspel, och speciellt inte när de måste slänga in tatterikontroller. Nej, släng iväg wii:et och gör ett nytt spel/remake till ps3, då blir jag väldigt lycklig, trots att jag inte har en ps3.

Men eh, kontrollerna kanske kan fixas om jag spelar på en vanlig kontroll och inte en wii-remote. Hoppas-hoppas, för spelet ska jag i alla fall ha!


Nya Mayu och Mio, de ser ganska bra ut. Jag ska undvika att se bilder och trailern, jag vill inte spoila ett skit inför releasen <3 Allt ska vara nytt för mig, precis som när jag spelade det för första gången!

Mitt första läderprojekt!

De senaste veckorna har verkligen varit hektiska med skolarbete! Jag skämtar inte, vi har haft mer än fem prov i veckan och inlämningsuppgifter och skit. Nu ska jag göra en idrottsuppgift och plugga inför matteprov+ekonomiprov nästa vecka, och även göra ett stort kursuppdrag. Dra åt helvete, kort sagt.

Jag skulle köpa tyg till en klänning jag ska göra (eller rätatre sagt tyg till axelkragen), men nope, furulunds hade inte en kungligt blå färg. Så jag letade istället efter liiite grått som jag kunde ha till en choker, men icke, då stöter jag på ett nytt problem: Jag behövde 8 centimeter, de klippte minst trettio. Och jag är ju såklart snål, så jag totalvägrade. Sen var hon som stod i kassan en riktig surkärring, och då blev jag ju inte så sugen på att låta henne få som hon ville och sälja tyg till mig. Jag lär dock återkomma och köpa skiten imorgon, det kostade 48:-... Men jag är så snål! >_<

Jag ville även ha MASSOR med pärlemorsfärgade/vita pärlor, men det gick ju inte heller. Glitter hade ett stort halsband för 70:-, men jag räknade lite snabbt ut att jag skulle behöva tre halsband enbart för axelkragen. Sen ska det avra många på chokern och en herrejävlans massor av dem på klänningen... Kan jag inte bara få vara lycklig och köpa jättemånga för ett biiiilligt pris?! >_>

Jag ska lägga upp bilder på klänningen jag planerar att göra imorgon eller på torsdag, ska bara skissa klart den! Ja, det blir faktiskt ingen cosplay på några månader, jag vill sy lite egna grejer och hålla på med mycket läder^__^

Ja, läder! Jag fick ju en liten grundkurs i läder av Pantzar, och fick göra ett armband. Check it out, blev faktiskt nöjd för att vara första gången! Allt han lärde mig har jag skrivit ned i en liten bok~





En hel del misstag, men jag är nöjd!^^ Designen gjorde jag fem minuter innan han kom hit (helt gjord av mig faktiskt), men att designa saker på tid är också kul. Tycker själv att den blev ganska lyckad ändå. Jag köpte faktiskt fyra kvadratfot läder av Pantzar, så ska göra en hel del andra grejer för att bli bättre! Blir till att köpa läderfärg och verktyg, men för tillfället har jag fått låna hans verktyg^^

Jag älskar verkligen att göra saker när jag har fullt med skolarbete som bör göras. Jag beundrar folk som bara kan sätta sig ned hemma och studera väldigt mycket, jag själv kan göra det i några minuter, sedan börjar tankarna vandra och jag börjar med annat. Det är nog mitt öde att alltid plugga i sista minuten och klaga.

Hemtenta klar

Med fem minuter kvar till deadline har jag skickat in min första hemtenta! LYCKA.

Den var inte så svår, men tog tid att skriva med krav på källförteckning och allt. Och jag insåg nu i skrivandets stund att jag glömde ändra filformatet på dokumentet. Men det är lugnt, jag fixade det och skickade iväg ett nytt, korrekt dokument med tre minuter till godo!

Helgen ska spenderas med att träffa Filip idag, imorgon ska jag sedan jobba med Charlie i 1,5 timmar (ve och fasa det är nere på stan...) och sist ska Pantzar lära mig jobba med läder på söndag! *_*

Det var det.

Tenta

Jag vet inte varför, men jag fick för mig att skriva hemtentan i historia. Jag antar att jag tänkte att jag måste plugga hemma idag annars, och sedan skriva ett prov i fem timmar imorgon. Nej tack, då gör jag hemtentan och krånglar med alla fotnoter och källhänvisningar! 

Hittils går det nog ganska bra, har skrivit ett antal av de 20 frågorna, och ska nu ta en liten paus för att teckna och vara lycklig.



Just det, jag höll även talet i svenska idag! Det gick väldigt bra enligt mig själv, och jag var faktiskt inte alls nervös när jag skulle tala. Det var typ bara fem pers i rummet (ingen aning varför de andra inte dök upp, men det passade mig utmärkt), så det var till och med kul att stå där och snacka om min relation till skräckspel!^__^ Viking (historieläraren som gillar metal och tvspel) ska lägga in det i EDS:en idag eller imorgon, så då får jag mitt betyg. Hoppas på ett A, men tänker inte hoppas för mycket...


Sökt till Uppcon!

Jag har sökt jobb som funkis på Uppcon! Ansökte som RTF (random task force) och till torget ("vattna konventare och plocka skräp"). 

Idag såg jag att uppcon skulle ha en rad föreläsningar om cosplay: hur man stylar peruker, hur man sminkar sig och lite om hur man syr och designar sin cosplay! Allt verkar otroligt kul och jag vill verkligen gå på de föreläsningarna, jag måste! Sen vill jag gå runt i min Kirin-cosplay med vapen^^; Men ja, uppcon ÄR dyrt, så jag ska jobba istället, om jag får jobbet dvs. Det vore ju skoj.

Nu sitter jag och skriver på ett tal till svenska nationella, tänkte köra lite geek och fantasilöst (och tidsbrist) och skriva om min hatkärlek till skräckspel. Huuur-durp.



Jag är väldigt sugen på att spela Project Zero II igen, men nu har jag inte alls tid... Fan, vi har så otroligt mycket skolarbete nu så jag har inte ens tid att spela spel! Vad är det för hemska fasoner? >_>

Kirin, en monster hunter!

Jag har nog äntligen börjat tillfriskna, efter att ha varit sjuk sedan måndagen på dinocon! Jag hade tydligen något halsvirus, gud vet vart jag fått det ifrån... Nåja, nu har jag äntligen energi igen, så tänkte genast sätta igång med att avsluta min Kirin-cosplay!

Lite bilder, mer kommer senare! Dessa tog Filip Andersson, han äger! Han fick till och med bort mina pigmentfläckar på magen^_^






Och två bilder av den grymma fotografen Mattias Artano Petterson!^_^




Mer bilder finns på min deviantart-sida: http://starmonostro.deviantart.com/


Jag var ju med i cosplaytävlingen, vet inte vem som tog denna dock~^.^

Men ja, nu ska jag börja fixa de svarta handskarna. De ska ju egentligen sträcka sig till över armbågen, men jag tror att om de får gå så högt och under mina armvärmare blir det för varmt. Så jag lär göra att de bara täcker handen, och sedan göra en liten del som jag syr fast i armvärmaren. Då ser det ut som att de även går under den.

Efter det är vapnet och det röda armbandet det enda som är kvar! Eller tja, måste fixa kjolen, eftersom den udner konventet satt fast med gaffatejp. Lul. Och just det, det ska vara rött på mina svarta lnästrumpor, tänkte fixa det med dekorgummi, maybe?

Dinocon och cosplay

Min helg har varit väldigt kul!

Dinocon var ett väldigt roligt konvent med folk att träffa, men för att vara ärlig var själva konventet inget vidare. Det fanns i princip ingenting alls att göra, bortsett från tvspel, lekrum, karaoke, det vanliga helt enkelt. Cred till de söta konventsbanden, dock. Och att de som jobbade i garderoben var väldigt trevliga! :D

Jag är alltid sådär orolig över att inte ha någon att vara med på konvent, men på dinocon hade jag faktiskt en hel dele vänner som jag kunde snacka med! OCh tur det, annars hade jag haft väldigt tråkigt. 

Under söndag och måndag hade jag min Kirin-cosplay (JA, den är nästan klar, ska slänga upp bilder!), och det i sig var väldigt kul. Jag träffade Nathalie, Alicia och Moll på stan (de hade inga biljetter till konventet) och de sa att det var en fin dräkt^^ På måndagen lärde jag känna Pantzar, en supertrevlig kille som crossplayade Sailor Jupiter. Cosplayen var riktigt snygg, och vi fick delat andra-pris i cosplaytävlingen i kategorin publikens val! :D Jag kom även delad förstaplats i "mest karaktärslikhet" (delad med Draco Malfoy, jädrar hon var lik honom!), vann en fribiljett till Kawaiicon^^ Det är dock i augusti, några dagar efter att jag kommit hem från Japan, så får se hur det går med det konventet.

Men, lite klagande och allmänt fågelkvitter kommer nu...

Några fyllon (de kanske var höga, vad vet jag) sa att jag "bara ville ha uppmärksamhet" och "såg förskräcklig ut" när jag gick ner på stan lite fort. Det är något som stör mig enormt, varför ska folk alltid rata och hacka ned på det de inte förstår? Bara för att de inte vet vad cosplay är betyder det inte att allt som har med det att göra är förskräckligt. Som att säga att all manga i Japan består av tjejer med stora ögon som säger "Kawaii desu ne, moemoe~~" eller är tentakelporr. Okunskap stör mig, och jag ser faktiskt ned på sådana personer.

Jag går knappast klädd i cosplay varje dag, jisses. De verkade verkligen tro det, men om man cosplayar som en karaktär från ett tvspel är det väl inte så udda att man har lite "udda" kläder? Nej, det är det då rakt inte. Man klär sig så för att man gillar karaktären och dess kläder, och för att det är kul att göra dräkten. Sure, för att vara ärlig, jag hade aldrig gått klädd så om jag hatat uppmärksamhet, men det är inte så att jag går i den bara för att få det. Det kanske är en...jag vet inte, hobby? 

Inte för att jag bryr mig om några som uppenbarligen inte är insatta i cosplay säger att jag ser hemsk ut, men herregud, man kan i alla fall säga det tyst så att jag inte hör. Jag går inte runt och säger högt "haha vilka fula fyllon, de ser ju hemska ut".

En annan grupp cosplayers som jag kan tänka tar mycket skit är crossplayers, och DET tycker jag definitivt inte  att de ska behöva ta (mest syftande till male ->female crossplayers)! Jag menar, det är ju otroligt modigt och coolt att som man klä ut sig till en kvinna och gå runt klädd så!^^ Jag har sett många crossplayers som har varit riktigt snygga, och de har all min respekt för hur skickliga dem är. Alla som klankar ned på dem, jag förstår verkligen inte hur de tänker. Om de säger sådant som "han är ju en jävla bög", pfft, han som går klädd som en kvinna är manligare än dem, med hästlängder. Så stort tummen upp till alla crossplayers, ni är riktigt tuffa!^__^


Bloggdesign av Blogghjälp | Online lottery |Thema av 85ideas.