Results »

BJD-blueprint...kinda?

Här är blueprintet till min kommande BJD (ball jointed doll för er som inte vet vad det är).
Grundprinten har jag inte skissat själv, utan lånat från http://www.aimi-doll.com/sakuzu.html. Det vra lättare att se hur stor den skulle vara då, denna är 26.2 cm utan huvud, 30.5 cm med huvud.
Fötterna fick inte plats i min skanner, så de kom inte med på bilden...

Jag har gjort höfterna bredare, bröstkorgen lite smalare, förstorat brösten samt målat horn och märkena på högerarmen. Även mixat lite med hennes leende och ögon. Är tveksam på om hon ska se så elak ut, men vi får se!
Är inte säker på vilken sorts horn hon ska ha än...Några förslag/tips? Gärna förslag på helt andra horn om ni har några som skulle passa bättre i tankarna! Anka.
Det som fattas nu är leran. Debatterar fortfarande på om jag ska ha super sclupey eller papperslera. Papperslera är mycket billigare, och det är lufttorkande, men folk säger att man får torra händer. Jag har frågat om råd på dockforumet the joint, så får se vad all säger^w^
Vad tycks?

KAAAATT

BJD-blueprint imorgon. Nu-min KATT.
Han är då för söt <3 Kung över världen!

Multiinlägg!

Jag har blivit sjuk igen >_> Men det ger mig lite tid åt att jobba med alla mina små projekt! (måste dock messa lärarna och fråga vad de lärde klassen idag, jobbigt)
Så jag bestämde mig för att idag ska jag teckna på min manga och börja designa min BJD! Har inga bilder nu, men det lär komma upp lite senare när jag gjort något^^
Leran jag ska använda till BJDn är iallfall Super Sculpey. Folk säger att La Doll är bäst, men det finns inte i Sverige och frakten blir lika mycket som priset för leran, vilket är för mycket. Super Sculpey kostar ca 105:- för 450 g, vilket är ett bra pris enligt mig iallafall c:
Att bero på ingenting, jag såg 300 igår! Det var så länge sedan :'D 
Vad mer kan man önska sig? Den filmen är så grymt bra! Spartaner, blod i rimliga former, elefanter, heta spartaner, knuffa fredsmäklare i stora hål, kvinnor! AAALLT har den ju fan! Madness? NO, THIS IS SPAAARTA!
Älskar XerXes, så nu kommer en bildbomb 8D
Han är då för coolish!

Nej, nu ska jag få lite gjort, förvänta er bilder sen om jag orkar^^;

Dörrskylt!

Jag gillar inte matte, såsdesu. Så nu medans jag tar en paus från mitt plugg ska jag blogga!
Jag hittade bilder i kameran och insåg att jag inte laddat upp dem och berättat om det projektet! I sommras fick jag i uppgift av min mamma att måla en dörrskylt till vår sommarstuga, den gamla var sliten och det stod min mormor och morfars namn på den^^;

Jag fick helt fria händer, så jag satte igång! Här är resultatet:
På bilderna är inte blyertsstrecken utsuddade, så ha överseende~^^;
Tid: Ca 5-6 timmar (inte räknat torktid)

Allt är gjort av mig, dvs fonten till texten och blommornas design med. No google!~
Det tog ganska lång tid att få till övergången mellan färger på den högra delen av skylten, jag hade bara tre färger. Men tillslut lyckades jag riktigt bra enligt mig själv iallafall!
Blommorna är spindelliljor, som ironiskt nog symboliserar död. Men 'ey, de är vackra, så det fick bli de som skulle pryda skylten.
Jag började med att slipa ned skylten, för att få borde all färg som fanns på den sedan tidigare. Men insåg sedan att det var en del inristningar, så de syns lite om man kollar noga. Skulle köpt en ny skylt på panduro, vet inte varför jag inte gjorde det!
Sen målade jag grundlagret med färg, det blev tre grundlager för att få en fin yta. Efter det skar jag ut mitt handritade mönster från sitt papper och förde över till skylten med blyerts.
Sedan fyllde jag i 'välkommen' med tre lager svart, och sedan krånglade/bråkade jag med att få till färgövergången som jag tidigare nämn finns i höger 'hörn'.
Sen började jag måla blommorna. Sen kastade jag en burk färg över hela rummet, och det blev blå färg lite överallt. Det var vackert och inte avsiktligt. VAACKERT.
Sen målade jag resten av blomman :3
Funderar på om jag ska måla skruvarna också, så att de inte syns lika väl, men tycker att de har en speciell charm när de syns...
Mamma har bett mig att måla om skylten som är till vårt vanliga hus också, som tack för att hon betalade min biljett till Gackt-konserten jag gick på för ett tag sedan. Jag tänker mig något med blåmaneter...

Busy, busy!

Jag är en överdrivet upptagen person nu. Inte för att jag gillar att vara otroligt upptagen, men det klår att vara sysslolös. Men stress är aldrig kul.
Nå, vad fasen gör jag?
Mycket. Så här är en lista som visar vad jag stressar runt med nu/planerar att stressa runt med!
  • Matteprov på tisdag (kan sklart ingenting)
  • Historieprov på onsdag (vet inte ens VAD jag ska kunna)
  • Design/konstruktionslösningar till min Alice Cheshire-cosplay
  • Läxa i svenska tills på tisdag
  • Lära mig alla hiragana-tecken till min japanska kurs (ingen läxa, men jag vill!)
  • Börja göra en BJD-docka, dvs design och sedan skulptera!
  • två sidor till min mangaserie  (ska vara klart imorgon)
  • Maid-café
Det som jag ser fram emot mest är utan tvekan att börja med min cosplay så fort konstruktionslösningar är klara, och att få skulptera min BJD-docka och göra designen! Har aldrig någonsin gjort en BJD förut, men det verkar så rolig så jag måste prova!
...Kommer säkert börja gråta av frustration när den blir ful som satan.
Ja, här var det en del som jag aldrig nämnt i bloggen (min manga, BJD, maidcafé japanskakurs) eftersom jag suger på att uppdatera. Men nu har jag mycket för mig, och då kommer jag uppdatera! Se fram emot progress-bilder på allting om jag lyckas få in bilderna på datorn X3
Bloggdesign av Blogghjälp | Online lottery |Thema av 85ideas.