Results »

I sommar händer det!

Pälsigt

Kirin-cosplayen drar mot sitt slut! Check it out:





Och här är hjärtat som jag gjorde! Slänger upp hur jag gjorde i ett senare inlägg, annars blir detta så långt, men det var enkelt och riktigt kul att göra^^





I dessa bilder hade jag inte sytt ihop benvärmarna, men det är nu gjort. Behöver lite mer rep dock, eftersom det röda jag köpte abra räckte till benvärmarna, och det ska vara på armvärmarna också.





Jag är så glad att jag nästan är klar! Men den svåraste delen är kvar, och idag ska jag skissa upp hur fan jag ska göra den! Den där saken hon har på halsen...>-<
Jag hade väldigt gärna velat köpa tatuerings-döljande kräm, eftersom den även funkar för pigmentsfläckar (som jag som ni ser har en del av), men jag tror att det är dyrt :c Jag får väl göra mitt bästa med att dölja dem med foundation, men det går förmodligen inte bra.

Hatecharge spelning och dödsscanner

I söndags var jag på min kompis Gustavs spelning! Bandet heter Hatecharge, dödsmetal, check it out.

Biilder~





EDIT: Righto, jag hade ju faktiskt kläder på mig på spelningen. Här är några bilder på hur jag såg ut. Bara för att även jag får ta egobilder ibland^_^









Woopwoop, jag hatar förresten min skanner. Den kan dö. Jag har nyss gjort klart en bild med massor av ljusa färger, och skannar den. Typ ingen av färgerna syns och det ser skitfult ut. Jag vill verkligen ha en ny. Ska se om jag kan fixa det i photoshop så att jag kan lägga upp den på deviantart... >_>

Death Bell

Jag såg två filmer under veckan, istället för att göra det jag skulle gjort.

Death Bell var filmernas namn, det fanns en etta och en tvåa. De är koreanska skräckfilmer vars namn syftar på mitterminstesterna som alla studenter förväntas ta. 

Några elever tar specialkurser under sommarlovet, och bor på skolan. Men de blir instängda och en efter en försvinner dem. Den försvunne dör om de inte kan lösa ett test/en uppgift som de tilldelas, och tiden är knapp och döden är smärtsam. Dödens klocka tickar, så de får skynda sig om någon ska lyckas ta sig ut levande.

Filmerna i sig var faktiskt bra! Blodet såg ganska fejk ut i ettan, men i tvåan såg det bättre ut och jag fann delar av tvåan ganska brutala. Ettan var nog bättre, men båda filmerna var ganska förvirrande. Jag fattar fortfarande inte riktigt varför i helvete saker hände i ettan... 

I båda filmerna blandar de in lite spöken och mumbo-jumbo, så det blir väldigt udda.



Well, klart sevärda filmer som jag verkligen tyckte om! Vissa delar var riktigt läskiga, och det får jag inte säga särskillt ofta :'>

Så hey, varför ser du dem inte? Typ, nu på en gång? Enligt mig är de några av de bra koreanska filmerna, just för att det inte är det där jävla "tjej i vit klänning"-tjafset som alltid finns i asien... Sure, den är förvirrande och man vet inte riktigt om det ska vara Battle Royale-stil eller spökskräck, den tycks hoppa mellan dem, men fortfarande kul att se och bra^_^ Och i ettan är en av killarna söt <3



Så se dem, ettan och tvåan.

Mer bilder!


Jag hittade ju en fin liten bäck som jag följde för att se vart den ledde.




Kristallklart vatten!




Suddig bild, men här tog ena ändan av bäcken slut för mig, jävla trädgård D:


Jag vandrade vidare mot andra hållet~ (många bilder I know, och det är inte slut på långa vägar)


Kom till ett ställe där vattnet samlades ett tag, och hittade detta:


Grenar täckta emd is! Vattnet måste vara kaallt, men jag tyckte att det var väldigt behagligt när jag doppade handen. En sådan där rå kyla som när vinden blåser på våren och det ändå är varmt. Svårt att förklara...



Åh fuck off, resten av bilderna kommer i ett till inlägg. Ja, det är förmodligen drygt att kolla på mina fula bilder, men jag vill lägga upp dem och visa hur kul jag haft, så bli inte för sura... Naturen är så vacker *_*

Under påskhelgen vistades jag i Kvarsebo och ifrade påsk med min skojiga släkt. Jag hade plaer att gå ut i en stor urskog, men vädret gjorde att jag nöjde mig med att vidare utforska skogen precis utanför vår stuga. 

Jag utlovade ett gäng bilder men har inte laddat upp dem, men nu är tiden mogen! Det har den alltid varit, men nu orkar jag.






Haha, vad i hela är det med det där trädet? 





Civilisationen visade sig igen, och jag skyggade tillbaks och återvände in i skogens djup för skydd.


Sen hittade jag en väldigt fin och rofylld liten bäck! <3 Nu måste jag kila och äta, men mer bilder kommer upp så fort jag är tillbaks~

Glädjespridande



Sådär brukar det se ut när Tusse ska kammas...


Suddiga bilder, men jag tyckte ändå att hans sura miner skulle sprida lite glädje :'>

Lite kärlek till allt kul i världen



Grunden till hjärtat är klar! Det blev riktigt bra enligt mig och det är superkul att skära ut former <3 Nackdelen är att de små delarna/remsorna man skär av gillar att sätta sig på mina händer, och de blir sådär statiska och vill verkligen inte släppa. Mitt rum är nu kaos av saker på golvet, små pälsbitar överallt och nu cellplast-damm och skit. Hemskt. 

Gjord i rosa cellplast, superenkelt. Det som är kvar är att lägga papier-maché på den och sedan måla den i en ännu rosare färg. Sen ska jag komma på hur i midgårds namn den ska fästas på kjolen, jag vill kunna ta av den om jag måste.

Funderar vidare.

Cosplayen tar sig!

Yes, min cosplay flyter på! Bilderna som jag utlovade igår kommer nog idag eller imorgon istället, jag är nästan klar med hela kjolen och skit, så jag tänkte göra klart den innan jag postar bilder^__^ 

Och som jag alltid är så har jag börjat tänka på andra karaktärer jag också vill cosplaya... Men meh, Kirin ska bli klar först!

Sitter just nu och funderar på hur jag ska göra hjärtat som sitter i höjd med hennes svanskota, ett 3D-hjärta som sitter på kjolen. Det bästa är nog om jag gör det i cellplast och sedan slänger på papier-maché...?


Sen kommer måånga bilder från när jag var ute i skogen och turkade. Det tar sådan tid att ladda upp dem, men okej, ikväll ska dem upp >__>

Gå i frid alla glada! (Fan Melwiin, nu har jag börjat säga så...)
Idag anlände min peruk! Jag fick den till och med levererad direkt utanför gymnasiet- med lastbil! O_O Det var väldigt uppskattat och gjorde att jag blev väldigt glad, hon som levererade trodde att det var en balklänning först. 
"Nej, det är faktiskt en peruk~" blev svaret^^;



Nu kommer en hel del bilder eftersom...ja, jag ville fota min nya peruk <3









Haha, jag är verkligen glad nu! Nu ska jag försöka fixa klart kjolen till cosplayen, så bilderna jag snackade om kommer senare idag! Har även en hel del bilder från mitt äventyr i skogen vid min sommarstuga, de kommer nog imorgon.

Imorgon kommer även Malin hjälpa mig styla min peruk, luggen ska klippas och stylas och längden ska kortas av. Den ska även få lite spikar om jag får bestämma. Hur det skall gå till har jag ingen aning om.



Soon...

Jag har jobbat en hel del med min cosplay! *_* Boleron är helt klar (den blev dock för långt, mrrrr. Men det kan fixas efter dinocon, surt dock), och är nästan klar med armvärmarna och benvärmarna! 

Efter skolan kommer bilder!~  Snart är det time att börja provsminka och skit <3

Wig trouble, assistance required.

Jag ska köpa peruk till Kirin på måndag, men jag har ingen aning om vilken jag ska ta!


Vit. Finns för 19.90 dollar på cosplaysky.com. fuck off den vill jag inte ha, den är för kort.


Smoke white. 29.99 dollar.


vit. 29.90 dollar.

De två understa är 70 cm, den översta är 50 cm.


Andra cosplayers har kört på vit, så det gör uppenbarligen jag med, fin färg! Men vilken av dem passar bäst? Jag tror att den korta är lite för kort. Hmm ja, det är den. 

Så vilken ska jag köra på? Den VITA eller den RÖK-VITA? Min cosplay är ju mer brun-aktig och inte blå, men pälsen ska ha små nyanser av blått c: Hjälp mig!


Armvärmare ett nästan klar.

Igår fixade jag lite med en av armvärmarna till Kirin. Den är inte helt klar, men här är lite bilder och sådant skoj.


Armvärmaren till vänster, det jag skulle göra här var att sätta fast pälsen. Nålen använde jag inte. Jag limmade sitället enbart, eftersom jag använder tattartyg som är väldigt plastliknande (smälter vid kontakt med värme om man ej har bakpappaer emellan strykjärnet och tyget) så om jag sydde fel skulle det lämna märken.



Först tog jag bort det som var på baksidan av pälsen, och lämnade enbart det som fluffet var fast i. Detta var för att kunna limma fast den utan att den glider runt och förstör.



Sedan klippte jag bort lite av pälsen som var närmast kanten, eftersom jag behövde en rad utan päls för att kunna limma fast den i armvärmaren.



Sådär, en liten päls-fri rad, perfecto!



Sedan trimmade jag den lite. Det var skoj.


Nästan klar! Här strök jag lim på den päls-fria delen och även på baksidan av armvärmaren. Pälsen ska trots allt sitta under den och inte över.



Jag lade den under tryck i typ en kvart för att låta textillimmet torka :)



KLAR! Jag måste förmodligen göra den lite mindre, men meh, det tar jag senare.


Haha, jag kladdar alltid på skrivbordsskyddet xD

Idag drar jag till somamrstugen till på söndag, så förhoppningsvis ska min bolero bli klar då!^__^
Idag släppte Go!Go! Nihon information om sin sommarkurs! JAG SKA TILL JAAPAN~ <3

Kursen börjar den 30e juli och pågår i tre veckor. Jag kommer att bo i Tokyo i ett rum nära skolan, delat med en samkönad person. Vi ska bli superbra homies!

I kurspriset ingår några aktiviteter:

-Utflykt Akihabara, Shibuya och Harajuku (vecka ett)
-Fyverkeri och festival (vecka två)
-Guidad tur i Shinjuku och Asakusa (där är det mycket tempel och sådan som jag verkligen vill uppleva! Vecka tre)

Men utöver det kan man lägga till lite extra pengar, och då vill jag gå på dessa små utflykter:
- Heldag på Ghibli-museet
- Halvdag på Tokyo Sky Tree (näst högsta byggnaden i världen)
-Izakaya (restaurang i japansk stil) middag med japaner och de i min grupp
-Besök på Todai Universitet!
- Heldag i Kamakura (tempeeel <3)
-Karaoke-party med japaner (vecka tre, finns även vecka ett men jag vill vara lite van ivd landet, jag suger på att sjunga, som att långsamt skära halsen av en valross och den fortsätter yla och skrika i hemska plågor)
- Heldag på nöjesparken Fuji Q Highland (några av de bästa berg-och-dalbanorna i världen, fuck japp!)

Det finns fler aktiviteter, som teceremoni, kaligrafi och yukata-provning, men de var jag faktiskt inte intresserad av. 

Bortsett från Tokyo har mina föräldrar gått med på att låta mig se lite natur! Jag ska stanna en natt i Osaka under kurstiden (vettefan när) och besöka Mountain Koya. Där finns en väldigt vacker gravplats (bland annat) som jag vill besöka på natten. Och så vill jag turka runt i skogarna.

Jag är väldigt lycklig så jag tackar verkligen mina föräldrar för att jag får åka iväg! :''D Jag kan knappt vänta, det är så spännande och kul, tänk, tre veckor i stora Tokyo!

Information om sommarkursen finns HÄR: http://gogonihon.com/sv/summercourse




För mer, vackra bilder kolla på Fokis blogg, hon har varit där:
http://fokis.se/2012/04/resting-place/#comments

Me gusta! <3



Tusse.

Helguppdateringar

Efter en skoj helg har jag uppdateringar!

Fredagen spenderades med en filmkväll hos Malins kompis Linnea, vi såg the grudge och När Lammen Tystnar. Den var riktigt läcker och Hannibal är ball. Jo, han'ä'ball. Sedan sov Malin över hos mig, och på lördagen åkte vi till Melwiin och hade PYON-möte!

På söndagen tecknade jag och sedan åkte jag, min broder, Malin, Nathalie och klasskamraten Teodor (han äro en bro) till bondhoran Gustav och sov över <3 Vi såg på hellraiser 2 (alltså krokar, varför måste jag plågas med de jävla krokarna...?), Insidious som vi nu ser varje filmkväll, och någon creepy film en en buktalar-docka vid namn Billy. Kärringen i den var riktigt läskig.

Och sen insåg jag att jag hade pyttelite tid kvar till deadlinarna till VLT (jag sökte somskribent och illustratör), så hela dagen idag spenderades med att jag tecknade och skrev. Blev faktiskt riktigt nöjd med mina teckningar, och gör detaljer på en av dem som inte hann bli helt klar. De kommer upp på min deviantart sen, och även på bloggen^__^

Inga fucking bilder idag.

Nu drickre jag cola och läser manga~
Bloggdesign av Blogghjälp | Online lottery |Thema av 85ideas.