Results »

Dagens låt gör mig tv-spelssugen!

Dagens låt, dvs låten jag suttit och knarkat hela dagen är;

Tsukiko Amano- Koe


Hmm...Bara för att ha sett den videon blev jag grymt sugen på att spela Project zero 3...Måste ha en skräckspels-natt någon gång i veckan! :3

Ärade jag klipper och syr.

God morgon bloggen! Gissa vad jag gjorde igår? Sydde en tyllkjol!~

Tyllkjolar är ju väldigt lätta att sy, behövs inte ens något mönster. Det enda jag gjorde var att mäta hur mycket jag skulle ha, och sedan klippa till remsor som jag sedan sydde fast i varandra och sydde in ett resorband i det hela. Men smidig som jag är mätte jag konstigt (vetefan hur) så den gick inte runt höften! Nej, jag fick sätta mig och sy fast allt igen, och tack vare det tog det mig en timma att sy den dumma kjolen!

Me nu har jag iallafall lärt mig en sak; Mät två gånger, sy en gång. Eller i mitt fal; Measure three times, sew once.

När jag ändå är på humör kan jag snabbt beskriva hur jag gjorde den;

1. Lägg ut tyllet på golvet och vik det dubbelt. (Du behöver inte vika det dubbelt, men det blir lättare att sy in resorbandet om du redan har en halvfärdig "kanal" att lägga den i.)
2. Nåla fast ordentligt och mät hur lång/fluffig du vill ha den. Desto fluffigare du vill ha den, desto mer tyll går åt.
3.
Klipp ut remsor ur tyget, remsorna ska vara lika långa som du vill ha kjolen. De ska alltså inte vara lika breda, utan långa. Se även till att de blir lika breda som du vill ha den fluffig, igen, desto fluffigare, dest mer tyll.
4. Sy ihop några av remsorna med varandra. Lägg sedan resorbandet mellan sidorna på den vikta tyllen, nåla fast det och sy en rak linje under bandet. Nu har du en kanal som resorbandet ligger kvar i.
5. Bestäm hur fluffig du vill ha din kjol. Du kan antingen sy fast mer tyllbitar längs de andra bitarna, och bara trä igenom resorbandet genom dem, då billdas vek. Annars, om du ha mer volym på kjolen, så syr du fast de andra tyllbitarna likt lager strax under resorbandet.

Jag är inte bra på att förklara, men förhoppningsvis så fattade någon x3



Min kjol är inte klar än, jag vet inte om jag behöver sy in mer tyll, eller ta bort lite, så jag har inte sytt ihop den. Jag måste kolla hur det ser ut med den andra svarta kjolen jag ska göra snart.~

Har hämtat ut mina biobiljetter

Kilade ned på stan med min mamma idag och hämtade biljetterna till Alice i underlandet som jag hade bokat. Som tur var för mig hittade jag ett presentkort i en liten låda, som innehöll 55:-, så det kostade inget alls att hämta dem ( kontanter alltså). Anledningen till att jag inte behövde betala med kontanter överhuvudtaget var för att jag redan hade två presentkort som jag skulle betala med. Ibland har man tur =^^=

Så på onsdag ska jag på bio med Linda^_^

Ehe, jag suger på att ta kort, speciellt med tanke på att jag bara har en mobilkamera, så kvaliteén på alla mina bilder suger.

EDIT (egentligen inte edit men jag skriver det ändå eftersom att jag gillar att skriva edit): Jag kan inte skriva idag! Jag satt i fem minuter och skrev mitt inlägg, och vid varje ord innehållande mer än 7 bokstäver kom dessa bokstäver huller om buller! Men NU stämmer det.

Awesome Org. 13 serier

JAg kollade nyss igenom mina internetfavoriter, och hittade ett gäng bilder från min absolut favorit deviantart-artist; ladychimera! Hon gör mycket Kingdom hearts-serier, om Organisation 13.

För att visa så lägger jag upp några bilder, och länkar till hennes dA-account. Om du inte skrattar eller fnissar medans du läser dessa så har du dålig humor. Så är det.

Serierna tillhör henne, inte mig. Got it memorized?





Jag kan bara inte sluta skratta åt den sista xDD

Länk till hennes dA; http://ladychimera.deviantart.com/

Keyblade-mani

Gah, jag vill ha en keyblade!

Jag satt och kollade runt på diverse Kingdom Hearts-sidor, när jag fick syn på bilder på olika keyblades, ni som spelat Kingdom hearts vet vad det är. Ni som inte vet;

Keyblades är de vapen som Sora använder för att slåss mot heartless, nobodies och låser världar med. För de som inte ens vet vad kingdom hearts är så är det ett rpg-spel där man spelar som Sora, en kille som ska slåss mot heartless och nobodies för att rädda världarna och hitta sina vänner. Spelet innefattar olika disneyvärldar, såsom Alladin, Lilla Sjöjungfrun och Lejonkungen och många fler!

I vilket fall så blev jag otroligt sugen på att tillverka en, men jag har inte tid .-. Men om jag hade tid så skulle jag vilja tillverka Oblivion, Way to the dawn eller Oathkeeper! Fast Starseeker är också fin... Nej, nu måste jag sluta tjata om keyblades! *armarna i kors*.

Oblivion


Oathkeeper

Way to the dawn

Starseeker

Vilken ska jag göra? :'3

Som rubriker lyder; High school of the dead blir anime! Såklart blev jag överlycklig när jag fick reda på det, eftersom att det är en av mina favoritmangas inom guro-genren! Dock är det inte några datum utsatta, och allt vi fans vet i nuläget är att de har fått klartecken om att göra den, ingen info om när den är klar att börja visas eller liknande. Men man får ha tålamod, när man vet att den kommer. Men äntligen! Ganska förvånande att den inte blivit anime förens nu, med tanke på hur awesome den är. Jag menar, heta tjejer som skjuter upp huvudena på zombies, det måste vara en storsäljare!

På tal om mangan så kommer den tillbaks från sin 1,5 års långa paus. 23 kapitel är ute hittils, och tydigen är det 24e nyss släppt. Nu gäller det bara att någon grupp tar sig an den och fixar kvaliten och översätter, så kommer den nog upp på onemanga snart^_^

För de som inte vet vad HSOTD är så är det en guro-manga (blodig, we liek) som handlar om ett gäng studenter som tvingas kämpa för överevnad när zombies förstör jorden. Den är lite erotisk också om man tänker på hur storbystde och allmänt sexiga tjejerna i den är, så det är väl en bonus för de som vill ha något med lite smex i.

Källa ang. animen:
http://www.ikikata.se/highschool-of-the-dead-blir-anime




Cosplay stress

Dålig uppdatering, jag vet, men jag är vääldigt stressad nu, mycket skolarbete och jag börjar få slut på tid med min cosplay (jag har knappt börjat, och den ska vara klar två veckor innan uppcon senast! Attbropå den, jag har faktiskt gjort en del; huvudaccesoaren.



Dessutom ska min cosplaygrupp Chained Hearts ha en workshop nu i helgen, så då får jag ännu mer gjort! Ska bli jättekul att träffa alla igen, och dessutom jobba med våra cosplays till Uppcon!

Och helt off topic; Jag har äntligen lyckats skicka några låtar till min mobil! Freedom fighters och Oresama Shikou. Min dator (eller mobilen, eller bluetooth-adaptern) är skit, så jag har inte lyckats skicka över de låtar jag ville ha tidigare! Muwahaha. Jag är glad. *dansar runt*

Nej, nu måste jag gå tillbaks till mitt arbete, måste skriva en lista på allt som ska köpas på fredag, hörs senare! :3

Min Miyavi-kjol har kommit!

I December beställde jag en "MYV-rocks"-kjol och nu har den äntligen kommit! Det gick ganska fort, iom att den skickades från Japan.

Såklart så ville jag testa den och sprang fort iväg till min gitarrkurs med den. (Första gitarrkursen förresten, och det var väldigt roligt, min grupp verkar trevliga~.)

Nu ska jag bara sy en längre svart kjol att ha under Miyavi-kjolen, så som MYV och Maya hade när de var ett band, så jag får hoppas på att det blir snyggt!^^







Bloggdesign av Blogghjälp | Online lottery |Thema av 85ideas.