Results »

Stockholms-helg

Jag spenderade helgen i stockholm med en konventskompis vid namn Patrik! :3 Vi spelade spel, flummade runt, lagade skum mat och såg harry Potter och dödsrelikern: del 2^w^
Dagen vi skulle se Harry Potter mötte vi även några andra konventare som spontant hängde med och såg den, vi hade skitkul! Väl hemma hos Patrik igen såg vi Sweeny Todd, som jag faktiskt inte hade sett innan. Under hela veckan har jag sjungit på låtarna från den, hosthost.
Nå, jag tänkte lägga upp en bild på vad vi lagade till middag under lördagen (kebab med ris och en sås som innehåll ketchup, grädde, gurka, ost, citronpeppar, svartpeppar...allt som Patrik hade i kylen.) som till våran förvåning smakade (relativt) gott. Men jag har inte kopplat min mobil til ldatorn än, så det blir inte av.
Lololol, väntar på att vi ska bli insläppta i hagen (dvs biosalen).

Fixa design+börjat gymnasiet

Onödigt inlägg är onödigt!
Jag håller på att muppa och försöker fixa en design/bakgrund till min blogg, jag lyckas inte så bra. Men cred för att jag försöker!
Jag har även börjat gymnasiet nu, har fått några vänner iallafall, så jag är nöjd c: Min skola har tydligen en spelsektion (som en klubb) så den ska jag lätt gå med i, då kan jag få spelnörds-vänner~ Det finns även en sysektion, och den är något intressant den med^w^
Avslutar det tråkiga inlägget med en peppbild från NärconX (inte jag som tagit den).
Fan vad vi ska peppa inför gymnasiet!

Köpt byxor!

Jag har köpt ett par byxor från ebay!^w^ Ett par svarta harembyxor, beställda typ 15 min innan jag sprang till bussen för att dra till skolan~
Förhoppningsvis kommer de fram på fredag, men förmodligen inte >_<
Jag har nyss spelat ut Alice: Madness returns, och Alice har flera olika klänningar som vardera har olika effekter om man använder dem när man spelar igenom spelet en andra gång.
En av de nedladdningsbara dräkterna är Cheshire Dress, och den är så underbart cool så den vill jag göra!
Gissa vilken katt den är inspirerad av? *hinthint*
Cheshire-katten så klart! Lika cool som alltid, och med puurfect röst~


Jag har inte den blekaste aning om hur jag ska göra den, men det jag har lite ideér på är:

  • Öron: Dekorgummi?
  • Ben: Byggplast/tyg? (om klänningen görs av tyg kan det se udda ut om benen är av plast, men inte säker)
  • Tribal-tatueringar/grått skin: Grå resp. svart kroppsfärg (eller svart liquid-eyeliner)
  • Klänningen: Grått tyg?
Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska försöka göra den, men jag vill väldigt gärna om jag lyckas lösa konstruktionen! Då blir jag lätt den första i Sverige, och har faktiskt inte sett någon i något annat land heller (har googlat en del).
Kommer posta uppdateringar om jag gör några framsteg!
"Now hold on, and as they say; Shut up." - Cheshire-katten

Repo! The Genetic Opera

Igår hade jag tråkigt, så jag bestämde mig för att kolla på film. Såg Tim Burtons Alice in Wonderland, fan vad dålig den är. Men cred för att Chesire-katten är så söt!
Anyway, sen ville jag lyssna på musik, så jag slog igång en annan film; Repo! The Genetic Opera. Det är en rockmusikal med gothiskt tema, större delen av filmen består av sånger^w^
Den är iallafall sjukt bra, sångerna äger och skådespelarna med! (Graverobber=HOT *_*)! Någon som minns Spy Kids? Yeah, Alexa Vega (Karmen i filmerna) spelar huvudrollen i Repo!. Förvånande? Yeah, men hon ser bra ut i svart hår!
Den utspelar sig inom en nära framtid (2060 om jag inte är het bakom flötet), och organ slutar fungera. Men ett företag, GeneCo, erbjuder artificiella organ, men om du köper ett organ och missar en betalning skickar de ut Repo Man, som tar tillbaks organet.
Jag har faktiskt cosplayat en GENtern från den här filmen~

Memories of Emanon

Länge sedan jag skrev, helvete! Men jag provar igen, för jag är hardcore~
Min kompis tipsade mig om en manga kallad Memories of Emanon, så jag läste den.
Den var rktigt bra, ca 160 sidor, två kapitel. Let's review and reflect, children!
___________________________________________________________________
Titel: Memories of Emanon
Genre: Seinen
Författare: Tsuruta, Kenji
Antal sidor: 163
Memories of Emanon handlar om en kille vars namn vi inte får veta som återvänder från en resa efter att hans pengar tagit slut (han är pank och vill åka hem. Tur med kärlek har han fan inte). På färjan han åker med möter han en mystisk, cool kvinna som ber honom kalla henne Emanon. Hon bjuder honom på middag, och berättar för honom, som är ett sci-fi-freak, att hon har minnen från alla sina tidigare generationer, ända sedan världen började, oavsett om hennes existens var människa eller inte. Hon säger dock, innan hon berättar, att det är hans egna val om han vill tro henne eller inte.
Låt mig börja med vad jag tycker om konsten/tecknarstilen.
Det är en väldigt fin stil, och jag rent av älskade att det fanns en hel del sidor med färg (fin variation från allt svartvitt som jag alltid läser). Den var inte särskilt detaljrik, vilket jag anser är positivt, det tar inte fokus från det som händer. Med tanke på att de befinner sig på en färja skulle det se udda ut om allt var detaljerat, just sayin'.


Själva mangan är otrolig! Det är en djup berättelse som verkligen fick mig att tänka på mycket om speciellt livet och människans utveckling (lite som HOTEL som jag tidigare gjort en kort recenssion av). Det är ingen "du ska tänka på vad vi säger åt dig att tänka"-manga, utan de simpelt berättar storyn och lämnar eventuellt reflekterande helt till dig.  
Emanon är mystisk och vi får inte veta mycket om henne, men det vi får veta spelar stor roll för storyn. Vi får veta små viktiga delar om hennes personlighet som kan elda till mycket tankegångar i alla små huvuden som läser mangan, tillexempel att hon röker.
Killen får vi inte veta mycket om, bortsett från att han nyss återvänt från en resa utan mål, han åkte bara runt utan syfte och upplevde natur och sin omgivning. Senare får vi veta lite mer om honom, men det är inte mycket.
Han lyssnar engagerat på Emanons berättelse, han är ju intresserad av sci-fi, och ger även sin synpunkt och bidrar med reflektioner.
Spoiler-time. Jag ska skriva ned lite korta reflektioner som jag tänkte på medans, och efter jag läste mangan.
Först skriver jag slutet på mangan, så läs inte om du inte läst klart den. Spoilerna tar slut längre ned, då är det betygsättar-dax!


Efter att ha ätit middag och pratat mycket med den okända killen beger sig Emanon av, och lämnar enbart en lapp; "Good morning, good bye. Emanon". Han letar efter henne på skeppet, och när skeppet gått i land står han och väntar, men hon syns inte till.

13 år senare har han gift sig och fått barn. Han träffar senare en kvinna som ser ut som Emanon, men hon vet inte vad han pratar om. Hon har däremot en dotter, som frågar om han träffade hennes mamma på en färja. Hon förklarar sedan att det är hon som är Emanon, och att hon minns honom. Hon säger att hon minns honom oavsett om hon spenderat ett årtionde med honom, eller bara några timmar.
Så vad får vi utan detta?
Jo, jag listade tidigt i mangan ut ungefär vad Emanon var. Är fan lat nu, så jag copy-pastar (typ) från en konversation jag hade med en vän! Det är i ordningen som det skrevs, dvs jag var inte klar med mangan vid de första styckena^^
Emanon är odödlig/blir alltid återfödd, och därför har hon minnen av saker som hände för länge sedan (som den där orkanen 1828). Hon har inget namn eftersom hon inte vill bära alla minnen av alla som säger hennes namn, det skulle även bli riskfullt om hon hade samma namn hela tiden. Folk pratar med varandra, och hennes namn sprids, och tillslut skulle någon koppla samman alla trådar och se att hon inte blev äldre.
okej, så Emanon får sitt minne från sin mamma, som sedan efter det glömmer alla minnen. Hennes medvetande först över till barnet, eftersom barnet har samma personlighet som Emanon och minns killen hon (hennes mamma) mötte på skeppet!
Okej, så Emanon får sitt minne från sin mamma, som sedan efter det glömmer alla minnen. Hennes medvetande först över till barnet, eftersom barnet har samma personlighet som Emanon och minns killen hon (hennes mamma) mötte på skeppet! Hon fortsätter t ex sin vana att röka, eftersom hon gjort det i 'tidigare jag'. Det betyder alltså att Emanon inte är odödlig, men hon blir aldrig gammal, iom att hennes medvetande och minnen förs vidare till barnet när hon föder. Och hon vet att hon måste få ett barn, för att föra minnena vidare.

Samma personlighet, samma minnen, så att säga.
Sen tänkte jag lite angående vad som händer med Emanons mamma när hon för vidare sitt medvetande och minnen till den nya Emanon.
I om att mamman (den tidigare Emanon) glömmer allt så föds ett nytt medvetande, eller en ny personlighet. Som människor med Amnesia kan få helt andra personligheter, eftersom de inte har minnen om sin förra personlighet att gå efter (sen kan ju såklart personligheten stanna kvar, det händer~). Som att hon vaknar upp en dag och inte minns något, och måste börja bygga upp sitt minne från det lilla hon har. Det 'jag' du har kvar när dina minnen är borta är din personlighet.
Spoilers slut här! (like, hell yeahz!)

...Så en sista reflektion då.
Kommer mänskligheten nå det ultimata utvecklingsstadiet? Kommer det en punkt när vi inte kan utvecklas mer?
Det tvivlar jag faktiskt på.
Alla arter kan på något sätt utvecklas mer, inget är perfekt, och inget kommer någonsin bli det. Det ta så lång tid för en art att anpassa sig till de minsta av förändringar, och med tanke på hur mycket människan ständigt förändrar världen kommer vi inte kunna anpassa oss så snabbt att vi blir perfekta. Någonsin. Vi kommer säkert inte leva tillräckligt länge för att ens snudda vid perfektionens utkant, så som vi utvecklas negativt (vi kan inte anpassa oss efter kyla eller väre, och inte heller gå utan skor utan att döda våra fötter~). Visst, vi har ju smarta hjärnor, men ändå...
Betyg: 7/10



Det händer inte mycket, och den lämnade ingte ett otroligt djupt intryck på mig, men den är definitivt en otroligt bra reflektions-manga. Intressant är den också!
Definitivt värd att läsa, så hoppa till http://www.mangahere.com/manga/memories_of_emanon/c001 och läs den! Eller ännu bättre, köp den, men vart du gör det vet jag inte D:
Bloggdesign av Blogghjälp | Online lottery |Thema av 85ideas.